De Grotten van Han

 
han caves1
 
Gelegen aan de voet van de bosrijke en heuvelachtige Ardennen bevindt zich één van de meest opmerkelijke geologische natuurwonderen van heel Europa. Een oeroud kalksteenmassief die van oudsher de Boine-Heuvel wordt genoemd, wordt door de volledige Lesse doorstroomd van oost naar west, zonder verlies van water onderweg. Deze unieke eigenschap maakt de Grot van Han, samen met de Grot van Postojna, de enige in heel Europa waar een dergelijk fenomeen zich voordoet. Deze geologische baarmoeder vormt letterlijk het Openingsportaal naar de Ardennen waar een half miljoen bezoekers per jaar doorwandelt, niet vermoedend dat deze Heilige Grot een hele subtiele dimensie herbergt die voor de meeste stervelingen ontoegankelijk is.
 
Wat vele mensen niet weten is dat de Grot van Han duizenden jaren lang dienst heeft gedaan als een ondergrondse tempel voor esoterische doeleinden die te maken hadden met Dood en Wedergeboorte. Dit wordt bevestigd door de honderden archeologische vondsten die men aan de uitgang van de grot heeft gedaan. Daarnaast laat de etymologische betekenis van de naam Boine (“witte koe” in het Keltisch) vermoeden dat de Grot werd beschouwd als een aardse tegenhanger van de Melkweg (Beatar na Boine in het Keltisch). Inderdaad moeten we toegeven dat deze melkwitte calcietgrot met haar duizenden stalagtieten die letterlijk een lange gebogen weg vormen los door het Boine-massief sterk doet denken aan de melkwitte rivier aan de nachtelijke hemel. Meer nog, als we de ondergrondse passage van de Lesse door het Boine-massief vergelijken met de Melkweg zien we een perfect spiegelbeeld. Uit historisch onderzoek is gebleken dat de Kelten, net zoals de Egyptenaren, de Maya’s en andere oude beschavingen, de Melkweg vereerden en beschouwden als een Godin die over de Aarde heen gebogen staat en die leven baart aan de splitsing van de Melkweg bij het sterrenbeeld Zwaan. Daar begint de Donkere Kloof of Galactische Baarmoeder (Bru na Boine in het Keltisch), de plaats waar de zielen van overledenen naartoe moesten om het Hiernamaals te bereiken.​
 
Vreemd genoeg bevindt er zich binnenin de Grot van Han een splitsing van de Lesse, net voorbij een gedeelte van de Grot dat het Hiernamaals wordt genoemd. Bovendien staat net vòòr het Hiernamaals de grootste druipsteen van het hele traject in de vorm van een enorm wit konijn, het symbool van de gids naar het Hiernamaals. Dit en nog vele andere ‘toevalligheden’ kunnen we terugvinden in deze aardse Melkweg waardoor de Grot van Han een ideale route vormt voor spirituele inwijding.
 
 
Meer info: www.grotte-de-han.be
 
 
 
Δ